Noworoczne śniadanie

Jednym z moich noworocznych postanowień jest powrót do gotowania. Jeszcze jakiś czas temu uwielbiałam to robić. Na studiach szalałam z pieczeniem, byłam wielką fanką Nigeli, a jej wypieki królowały w domu wtedy, gdy musiałam odreagować uczelniany stres.

Jednak, gdy Kornel miał 8 miesięcy, a my już od 3 miesięcy mieszkaliśmy w domu, coś się zmieniło i chęci, jak i zapał, do gotowania, odeszły całkowicie. Myślę, że to kwestia zmęczenia związanego z nadmiarem obowiązków, stresem i brakiem snu.

Ale jako że postanowiłam sobie, że od nowego roku wracam do gotowania, 2017 przywitałam pyyyyysznym śniadaniem!

Mianowicie zrobiłam placuszki bananowe z syropem z palmy kokosowej i kruszonym ziarnem kakao.

Składniki:

  • 2 banany
  • 3 jajka
  • pół szklanki płatków jaglanych
  • 2 łyżki masła orzechowego – u mnie czekoladowej pasty Tahini
  • groszki czekoladowe lub pokruszona gorzka czekolada
  • olej kokosowy

Przygotowanie:

  • banany włóż do miseczki i dokładnie rozgnieć
  • dodaj 3 jajka i wymieszaj
  • dodaj masło orzechowe i dokładnie połącz
  • wsyp płatki jaglane, czekoladę i zamieszaj
  • na patelni dobrze rozgrzej olej kokosowy i smaż
  • na sam koniec udekoruj jak Ci się podoba 🙂

img_3277

Opublikowane przez magdapilates

instruktor i trener personalny Pilates, miłośniczka ćwiczeń Pilates i zdrowego aktywnego trybu życia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: